Ez egy nagyon összetett témakör, mert ilyen társadalomba lehetetlen teljesen egészségesen táplálkozni. Odafigyeléssel az egészségtelen elemeket letudjuk építeni, és helyette egészséges elemeket tudunk magunkba építeni.

Az emberi emésztőrendszer, nem úgy van kialakítva, mint egy ragadozóé, ezért a húst nekünk sokkal több idő és energia felemészteni. Személy szerint, én próbálok leszokni a hús fogyasztásáról teljesen, mert nem csak a testemben érzek javulást, de még a gondolkozásmódom is jelentősen letisztul, mikor szüneteltetem a halálfélelmek beépítését lényembe. A hús tehát, legyen akármilyen jó minőségű, a napi rendszeres fogyasztása semmiképpen sem ajánlott. A boltokba többnyire előrecsomagolt, tartósító szerrel átitatott, génmódosított, szomorú, félelemmel teli, állat húsát kapjuk.  Hentesnél, vagy nagyobb boltokban van hús pult, ahol a tartósítószer kimarad, de az állatot valószínűleg ugyanazon a GMO tápon fújtatták fel, rossz körülmények között, mint azt amelyik még tartósítószert is kapott. Így nyilván fellehet állítani egy sorrendet, de van egy harmadik lehetőség is, saját magunknak is tarthatunk állatokat, és szerethetjük, etethetjük, gondozhatjuk, majd ha van szívünk, akkor feláldozhatjuk, hogy a táplálásunkat szolgálja. Egész más minőségű hússal lehet, majd tovább dolgozni.  Van olyan Marha, akit sörrel itatnak, és masszírozzák őket, mivel az életkörülményeik kihatnak a hús minőségére is.

Az allergéneket, többek között a glutént és a laktózt sem csak azoknak kell kerülni, akik allergiásak rá, hanem mindenkinek, aki szeretne egészséges maradni.  Az allergének senkinek sem használnak, senkinek sem tesznek jót, csupán valakinek kialakul egy védekezőképessége, amit mi allergiának nevezünk, és gyógyszert gyártunk rá, hogy legyengítsük ezt a képességét.

A kifehérített cukrot, a legnagyobb mérgek között tartom számon, a mézzel megfelelően lehet helyettesíteni, aminek gyógyhatásai is vannak. Édes ízt egyébként számtalan módon varázsolhatunk ételeinkbe, én általában a sárgarépa és a vöröshagyma segítségével szoktam.

taplalkozasi norma

Az ételízesítők, amik többnyire nem a nyelvünkben található ízlelőbimbókra hatnak, hanem az agyunkban található receptorokat bolondítják, elhitetik az emberrel, hogy amit eszik az finom. Az ízfokozó találó név egyébként, de az idegméreg még találóbb lenne, csak kevésbé lenne eladható. Egy ember, ha eltöri a lábát, begipszelik, és az izom előbb utóbb elkezd sorvadni, mivel nem használják.  Az ízlelőbimbóink ugyanígy elhalnak, ha közvetlenül az agyunkba jut az érzés, mert feleslegesnek érzik magukat. Sajnálják, de elfogadják a döntést. Én személy szerint nem értem, hogy miért nem úgy használjuk saját magunkat, ahogy azt a Teremtőúr tervezte, de lehet, az én felfogásommal van a probléma.

Rengeteg hiányállapot van, a termőföld egyre gyatrább állapota, és a Génmódosítás  miatt, egyre kevesebb tápértéke, vitaminforrása lesz egy-egy gyümölcsnek, zöldségnek, ahogy igazából szinte minden élelmiszerünknek is. Ezek a táplálékok többnyire csak a teltség érzetet adják meg, amire egyébként nincs is szükségünk, mert csak leterheljük vele, az emésztőrendszerünket, aminek nem pusztán az ételek emésztése a feladata.  Több alternatíva is van, termeljünk magunknak, csírát, zöldséget, és etessük a szerünkel, tápláljuk bele mi azt, amitől egészséges lesz ! Nem részletezném, de ezt biztosra tudom mondani, hogy működik. Szedhetünk multivitaminokat is, de ne a placebo hatásra épülő nevetségesen alacsony vitamintartalmúakat, hanem aminek napi adagja minimum tartalmaz 1000mg C vitamint, és 500mg Kalcium 250 mg Magnéziumot.. stb.  A minőségi só is fontos, a parajdi, vagy a himalája sóban több mint 90 ásványianyag található. A SÓ nem egészségtelen, viszont a bolti forgalomban eröltetett "finomított só"  az nem az embernek való.

Szeretnék még egy problémára rávilágítani, 2015-ből való facebook bejegyzésem egyik részlete, segítségével.

Miért van az, hogy Magyarországon hivatalosan tiltva vannak (MÉG) a GMO növények, DE mégis a szúrópróba szerű ellenőrzéseknél hatalmas mennyiségű GMO növényeket találnak, miközben mindössze a 10% -át ellenőrzik azoknak az élelmiszereknek amit, Magyarországon eladnak..MIÉRT??? Ha az ellenőrzések nagy része olyan élelmiszerrel szembesül, ami az emberi szervezetre méregként funkcionál (és a jelenlegi törvény még tiltja), akkor miért nem sűrítik az ellenőrzéseket, miért nem próbálják megszüntetni a problémát, és MIÉRT akar az EU olyan egyességet kötni az USA-val, ahol ellenőrzés nélkül, korlátlan mennyiségbe létrejöhet az export, import EU-USA között?! Ennek vajon mi értelme van?

Így utólag elolvasva jöttem rá, hogy régebben beleőrültem a Föld jelenlegi helyzetébe, és ez kihatott a gondolkozásomra, így az írásomra is. Mára szerencsére az indulataim elcsendesedtek, és így sokkal letisztultabb kép rajzolódik ki előttem.